Мистецький соціально-освітній проект “Арт-кафедра”

«Сьогодні мистецтво, як одна з форм суспільної свідомості та вид людської діяльності розвивається динамічно і, водночас, неоднозначно. Художні твори експонуються у галереях, приватних колекціях, музеях… Кожен автор намагається заявити про себе, але успіх чи провал на цьому поприщі багато в чому залежить саме від глядача, бо твір часто викликає зовсім інші емоції, ніж ті, що були вкладені в нього митцем. Так відбувається тому, що абсолютній більшості сучасників маловідомі, а то й взагалі невідомі твори мистецтва і їх знання здебільшого ґрунтуються на вже усталених образах, популярних жанрах відомих авторів. Натомість твори сучасного мистецтва залишаються за лаштунками пізнання їх широким загалом, і є оцінені лише мистецтвознавцями, чи людьми, які самі виховують в собі культуру пізнання прекрасного.
Саме з метою формування культури мистецтва та розвитку естетичного смаку громадськості ми започаткували унікальну Галерею мистецтв «Арт-кафедра», яка не лише знайомить відвідувачів з основами мистецтва, його видами та жанрами, а й пропонує новий формат інтелектуального дозвілля.
«Арт-кафедра» презентує яскраві творчі здобутки художньої культури XX століття, знайомить відвідувачів із цікавими явищами у сучасному мистецтві через авторські проекти, інсталяції, перформенси. Також у нас відбуватимуться презентації мистецьких колекцій провідних музеїв України та приватних збірок. А ще, у «Арт-кафедрі» кожен може вчитися творити прекрасне: малювати, ліпити, імпровізувати, креативити, відчути себе справжнім митцем. Адже мистецтво живе в кожному з нас і саме воно здатне робити світ красивішим…», – вважає Керуючий партнер галереї сучасного мистецтва «Арт-кафедра», Леся Корсак.
Метою «Арт-Кафедри» є:
Бути галереєю сучасного мистецтва найвищого рівня, яка сприятиме розвитку духовності нації та пропагуватиме Українське мистецтво у світі.
Цілі «Арт-Кафедри»:
– Створення унікальної колекції робіт кращих українських митців та забезпечення постійного її поповнення.
– Проведення ефективної виставкової діяльності з метою представлення творчості кращих вітчизняних художників в Україні та за кордоном.
– Організація науково-дослідницької роботи з метою пошуку нових, виявлення незнаних та повернення забутих імен українських художників історії мистецтва.
– Сприяння творчим пошукам українських художників та розвитку молодої генерації митців.
– Реалізація освітніх програм задля розвитку духовної культури української нації.