У Музеї Корсаків київський «приборкувач міфів» показав оголених натурниць та друзів-етрусків

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків художник зі столиці Андрій Александрович-Дочевський презентував виставковий проект «Приборкані міфи».

Лучанам представили серії «Стільці», «Мій Гамлет» і цикл «Старий заповіт», які віддзеркалюють різні роки творчості митця. Його роботи відомі серед поціновувачів малярства, графіки та сценографії.

Митець розповів, що до Луцька у нього особливі почуття, оскільки колись створював декорації для луцьких театрів. Він додав, що тут його маленька батьківщина, тому саме це місто художник обрав, аби презентувати виставку до свого ювілею – «знову тридцять», як жартує сам Андрій Александрович-Дочевський.

На думку митця, приборкання міфу полягає у його переосмисленні, вкладі фантазії. Наприклад, своїх друзів художник зобразив, як богів.

«Ця етруська серія – це портрети моїх друзів, але передані через етруську естетику. Тоді всі були богами, і я подумав, що всі мої друзі теж боги. Це певна фантазія. Я думаю, що мистецтво завжди має бути над побутом, життям. Як в театрі є подіум, сцена, так і великі майстри італійського Відродження, все робили театрально”.

Серія «Стільці» – про побутові речі, які нас оточують – стільці, одяг, але в певному натюрмортному з’єднанні вона народжує сатиричні образи стосовно до нашої дійсності. Там зображені чоловічий і жіночий початок. Жіночий – червоний, а чоловічий − білий. Деякі стільці зламані, тому що в нас чоловіки ведуть себе не дуже тактовно стосовно жінок. Так я відчуваю, я показую те, що є», − розповів про свої роботи митець Андрій Александрович-Дочевський.

Виставка діятиме протягом місяця. Запрошуємо у світ прекрасного!