Арт-кафе «Стоп Кадр» запрошує на новинку – піцу в стилі «Арт»

Піца – одна з найпопулярніших страв у світі, тому не дивно, що багато хто стверджує, що саме вони створили першу в світі піцу. Проте, більшість людей батьківщиною улюбленої страви вважають таки Італію.

Як відомо, в давніші часи піца була їжею для бідняків. Все, що вони могли собі дозволити – це бідний прісний хлібець, засмачений томатною пастою та продуктами, які були під рукою.

Минули роки і нині піцу продуктом для бідняків точно не назвеш. З’явилося безліч рецептів та варіацій її приготування: тепер піцу можна скуштувати як з морепродуктами, так і, до прикладу, з різноманітними сирами та відбірним м’ясом.

Арт-кафе «Стоп Кадр» на численні прохання відвідувачів також розширив асортимент страв та ввів у меню НОВИНКУ! Відтепер тут можна посмакувати піцою з арт-назвами та не менш насиченим приємним смаком й ароматом.

Ніжна і соковита піца з кукурузкою та куркою «Боттічеллі»; наповнена м’ясними смаколиками піца «да Вінчі», оригінальна з чотирма секторами смаків піца «Караваджо», вишукана ароматна піца «Бонавентура», а також оригінальні та соковиті «Джорджоне» та «Пікассо» не залишастт байдужим нікого.

П’ять цікавих фактів про піцу, які ви точно не знали:

  1. Перша страва, схожа на сучасну піцу, а саме: смажені хлібці з різними начинками, готувалась ще з епохи неоліту практично в кожному регіоні світу. Проте, перша страва під назвою «піца» була приготовлена в Неаполі лише у 1600-х роках. Цю вуличну їжу продавали бідним неаполітанцям. Вони просто купували шматочок піци і перекушували ним на ходу.
  2. У 1889 році, король Умберто I і королева Маргарита вперше відвідали нещодавно об’єднану Італію і їх дорога пролягала через Неаполь. Легенда говорить, що їм набридли страви французької кухні, і королева попросила приготувати їй різні сорти піци. Пекар Раффаель Еспозіто приготував спеціально для королеви піцу з червоним томатним соусом, білим сиром моцареллою та зеленим базиліком, таким чином відобразивши кольори італійського прапора. Ця піцца дуже сподобалась королеві і незабаром вона стала відома під назвою «Маргарита».
  3. У 40-их рр. в Америці з’являється власний вид піци «американської». Вона мала високі краї, які дозволяли готувати страву з більшою кількістю начинки, й не давала начинці розсипатись.
  4. В Італії відомі понад 2000 різновидів смачної піци, для кожної характерний особливий рецепт приготування, і як писав ще у 1835 році Олександр Дюма в кожній закладена італійська хитрість і мудрість.
  5. Бізнес «на піці»приносить близько 32 мільярди доларів доходу, а в Сполучених Штатах щорічно продається більше 3 мільярдів піц.