У арт-кафе «Стоп Кадр» персональна виставка молодого художника з Кривого Рогу

Сьогодні, 2 жовтня, у арт-кафе «Стоп Кадр», що в культурно-розважальному центрі «Адреналін Сіті» відбулось відкриття персональної виставки Миколи Ампілогова «NEW WAY» у рамках проекту «Крок на шляху мистецтва».

Молодий художник прибув з Кривого Рогу, щоб показати своє мистецтво луцькому глядачеві. Про себе розповів, що змалку спостерігав за матір’ю, яка дуже добре малює. Але тільки у 18 років зрозумів, що не хоче малювати пейзажі, чи просто дерева, людей, натомість почав «витягувати образи зі свого внутрішнього світу».

  • Моя ідея, не показувати, що відчуває художник, абстрагуватися від своїх переживання і зображувати спокій та відстороненість, – зазначив він.

Привітала молодого автора керуючий партнер Музею сучасного українського мистецтва Корсака Леся Корсак. Вона зазначила, що проект «Крок на шляху мистецтва» покликаний сприяти розвитку генерації сучасної творчої молоді

  • Це свого роду лабораторія, де твори молодих художників отримують певну оцінку від старших колег, мистецтвознавців і таким чином, знаходять власний творчий шлях, –  зазначила пані Леся та побажала, щоб через кілька років роботи Миколи були представлені у великих залах МСУМКу.

Мистецтвознавець Зоя Навроцька відзначила, що в Миколи дуже свіже відчуття колористики, при тому, що він не має художньої освіти та вказала на три шляхи розвитку його творчості.

  • Уже сформовнаий формат безпредметного мистецтва і, що важливо – тут панують почуття, дуже талановитий, – резюмувала пані Зоя.

Персональна виставка Миколи Ампілогова «NEW WAY» у арт-кафе «Стоп Кадр» діятиме кілька тижнів.