Українці лідирують на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу у Луцьку

З 18 по 21 травня 2017 року у спорткомплексі “Арена Спорт відбувся 5-й відкритий Чемпіонат Європи з пауерліфтингу, станової тяги та жиму лежачи.

У другий день змагань за справу взялись професіональні ліфтери, а українець Роман Дзюба встановив світовий ветеранський рекорд зі станової тяги.

Як розповів президент Всесвітнього альянсу пауерліфтингу в Україні Вадим Коцага, європейський чемпіонат в Луцьку відбувається уже вчетверте. Цього разу на Волинь приїхало близько 300 спортсменів з 16 країн.

Протягом попередніх двох днів кращих виявляли спортсмени-аматори, а уже сьогодні змагаються професіонали. «Після перших двох днів Україна має два лідерські місця у командному заліку», – відзначив Вадим Коцага.

Суботня програма подарувала неабиякі баталії у змаганнях зі станової тяги. Зокрема, 49-річний Роман Дзюба з Мелітополя «зірвав» емоції трибун, без особливих проблем піднявши вагу 325 кг. Тим самим він встановив світовий «ветеранський» рекорд у становій тязі серед спортсменів віком 45-49 років.

«У Луцьку я вперше, а раніше виступав у іншій федерації пауерліфтингу. Це не найкращі мої результати, однак виступом повністю задоволений», – відзначив після вдалої спроби сам спортсмен.