У Музеї Корсаків відлунав концерт камерної музики

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбувся довгоочікуваний концерт камерної музики за участю відомого французького кларнетиста Семюеля Берто. Маестро виступав у дуеті з лучанкою Софією Петлій, яка виконувала партію на роялі.

Семюель Берто – кларнетист, композитор і педагог. Вперше він виступив на сцені, коли йому було 16 років. Відтоді музикант не полишає концертні майданчики Європи, Канади та Австралії.

Концертна програма, яку лучани мали можливість почути 10 березня, складалася з камерних творів Й. Брамса, К. Сен-Санса, Ф. Пуленка, С. Нічіфора.

Темпераментний, і водночас стриманий маестро вражає бездоганною виконавською технікою, живою, емоційною подачею та жанровим різноманіттям музичного репертуару.

Справжнім подарунком для слухачів став твір самого Семюеля Берто «Вітер в полі», який музиканти виконали наприкінці концерту.

Музика написана у клезмерському (єврейському) стилі та передбачає багато імпровізації. Тож відвідувачі концерту почули, як на тлі фортепіанного супроводу виникають суперечливі, відривчасті музичні фрази, несподівані, але передбачені «кікси» та знайомі єврейські мотиви.

За матеріалами Таблоїд Волині