У Музеї Корсаків – виставка Лободи. АНОНС

У Луцьку знову мистецька подія: цього разу Музей Сучасного Українського Мистецтва Корсаків запрошує на виставку Володимира Лободи «СОТНЯ”. Малярство, скульптура».

Презентація виставкового проекту відбудеться 12 квітня о 17.00! МСУМК, КРЦ “Адреналін Сіті”. Луцьк, Карбишева, 1

Довідково:

Лобода Володимир Вікторович — український художник: маляр, графік, скульптор і поет. Один із найяскравіших представників андеґраунду кінця 1960 — початку 1990-х років. Художник малює переважно темперою та олійними фарбами.

Народився 6 липня 1943 року у місті Дніпрі в родині художника-самоука Віктора Лободи та Ганни Квітки. У 1965—1968 роках навчався на факультеті живопису Київського художнього інституту в майстерні Тетяни Яблонської. У 1973 році закінчив Дніпровський будівельний інститут. 1981 року переїхав до Львова. У 1990 році у Львівській картинній галереї відбулася перша персональна виставка художника.

У 1992 році, щоб зосередитись на власній творчості, Володимир і Людмила Лободи приїхали зі Львова на хутір біля глухого села Турове на межі Полтавщини та Дніпровщини, де проводив більшу частину року, створюючи живописні, графічні та скульптурні серії, пишучи поезії, новели.