Ніч музеїв у МСУМК

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків вперше долучився до Міжнародної культурно-мистецької акції «Ніч музеїв» та не розчарував гостей! Тут було все: запальні дискусії, цікаві розповіді, експериментальні рішення і провокативні жести, нічні екскурсії, фільми та рекорди!

Загалом, розпочалась Ніч музеїв ще вдень, екскурсіями залами українського нонконформізму та залою сучасного мистецтва та художньо-меморіального Музею Миколи Кумановського. Потому, поціновувачів прекрасного захопила авторська екскурсія Богдана Мисюги із проекту «Герметичне коло Карла Звіринського».

Родзинкою такого масштабного заходу стало встановлення рекорду з наймасовішого майстер-класу «Улюблений арт-об’єкт». Близько двох сотень охочих долучилося до цього мистецького дійства. Загалом подія відбулася під гаслом «Малюють всі». Гостям заходу запропонували зобразити 3 найпопулярніших арт-об’єкти: «Краса,що вбиває», «Стріла», «Людина-гусінь» або, як називають самі працівники музею, «Телепузики».

«Улюблений арт-об’єкт» – це, як стверджують організатори, наймасовіший майстер-клас малюнку для тих, хто не вміє малювати.

Львівські театрали зачаровували грою, а виступ ансамблю сучасної музики «ConstantY» (Львів) запам’ятають надовго приємними враженнями.

Ближче до опівночі відбулась нічна екскурсія з ліхтариками в залі сучасного мистецтва та в художньо-меморіальному Музеї Миколи Кумановського

Цієї ночі було і чимало інтерактиву: квест «Знайдені в музеї» на території МСУМК, додав драйву у “Ніч музеїв”. А кінолюбителі могли насолоджуватися переглядом культового фільму «Ніч в музеї».

До слова, участь в усіх заходах для відвідувачів та учасників дійства була безкоштовна.