У «Адреналін Сіті» покажуть фільм про один з найбільших злочинів радянської влади

З 6 по 12 червня включно запрошуємо відвідати «Адреналін Сіті» для перегляду документального фільму «Будинок «Слово».
Стрічку можна переглянути щодня о 17:05 год, у Срібній залі. Вартість квитка від 60 грн. Квитки можна бронювати ТУТ.

Фільм було створено компанією Fresh Production Group за підтримки Держкіно України.

Цікаво, що «Будинок «Слово» розказує про один з найбільших злочинів радянської влади – знищення потужного мистецького руху, що виник в 20-30- х роках в Харкові. У 66-ти квартирах будинку з назвою «Слово» жили найвідоміші митці української культури – письменники, поети, художники, режисери: Микола Хвильовий, Майк Йогансен, Павло Тичина, Наталя Ужвій, Володимир Сосюра, Остап Вишня, Олесь Курбас, Михайло Яловий, Іван Багряний, Раїса Троян та інші.

Спеціально зібрану в одному місці інтелігенцію протягом кількох наступних років репресовано, розстріляночи «перероблено» у співців партії.

Авторами сценарію виступили Тарас Томенко та поетеса Любов Якимчук. Творці використовували лише документальні матеріали, фотографії та кінозйомку, яку витягли з архівів СБУ, інститутів та університетів, недоступну раніше для широкого глядача. Але «Будинок «Слово» більше ніж документальний фільм: поєднання тисяч цитат самих письменників та поетів, НКВіСтів, партійних бонзів та тогочасних сексотів, утворили сильний емоційний і мистецький твір.

Світова прем’ єра «Будинку Слово» відбулась у рамках 33-го Варшавського кінофестивалю, де стрічка була представлена в конкурсній програмі та претендувала на звання найкращого документального фільму.

У 2018 році документальний фільм «Будинку «Слово» був удостоєний національної премії «Золота Дзиґа», отримавши приз за кращій документальний фільм року!