Новий виставковий проект у Музеї Корсаків вражає віртуозністю та демонструє «документи доби»

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків, сьогодні, 21 червня,  присутні мали змогу перенестися у цікаву родинну й сповнену неймовірними емоціями атмосферу творів дуету Подерв’янська-Смирнов.

Вражаюче віртуозні, приголомшливо емоційні твори Анастасії та по-чоловічому грунтовна, естетська скульптура Олександра – прецікавий дискурс двох сучасних митців із власною виражальною мовою, несподіваними стилістичними жестами й артикуляцією.

Привітала авторів надзвичайної сімейної колекції керуючий партнер Музею сучасного українського мистецтва Корсаків Леся Корсак. Вона зазначила, що Музей Корсаків з великою приємністю зустрічає таких креативних та позитивних і талановитих митців, і, що пишається, адже саме Луцьк презентує їхню колекцію українському глядачеві.

Директорка Луцького художнього музею Зоя Навроцька зауважила: цей дует ставить перед собою завдання, чи то пак формулу, щоб крім краси й мрійливсті, кожен щось знайшов особливе саме для себе.  Резюмуючи, Зоя Навроцька зазначила:

Якщо на перший погляд ці твори прості і непримхливі, то насправді автори спонукають глядача заглибитися в них. Адже їхні твори відображають зосередження на людині: це і родинне чаювання, і шкільні щоденники,  і ніби випадкові дописи, але все це – над буденністю, вони стають документами, знаками епохи…

Подякували за теплий прийом і самі автори виставки «DOCUMENTO ESSE».

В Олександра, більш ретроспективні роботи, можна побачити еволюцію його як митця, мої ж роботи з абсолютно свіжої колекції, але це гарне творче поєднання, це вибух, – сказала Анастасія Подерв’янська.

А Олександр Смирнов назвав Музей сучасного українського мистецтва Корсаків унікальним та неповторним в Україні:

У нашій країні немає нічого подібного, це дивовижний заклад!

До слова, одним із центральних об’єктів експозиції є колиска, яку Олександр зробив для їхнього сина Тимура, але зараз вона «перетворилася у сімейний артефакт».

Виставка діятиме кілька тижнів, запрошуємо усіх охочих отримати теплі й позитивні емоції, та неповторні спогади від виставкового проекту «DOCUMENTO ESSE».